Als je dyslexie hebt, heb je veel moeite met lezen en spellen.

Gelukkig kun je hier wel mee geholpen worden door een speciale dyslexiejuf. Deze behandeljuf komt bij jou op school of in een gebouw dichtbij jouw school.
Elke week heb je op dezelfde tijd en dezelfde dag een behandeling. De behandeling duurt 50 minuten.

Oefenen thuis

Na afloop krijg je werkjes mee naar huis, waarmee je kunt oefenen:

  • Een tekst met woordrijtjes. Deze tekst oefen je bijna elke dag. Door het oefenen kun je steeds moeilijkere teksten lezen.
  • Woordlijsten. Deze woordjes oefen je thuis, op je eigen computer. De woordjes flitsen in beeld en dan moet jij lezen wat er staat. Hierdoor ga je steeds sneller lezen.

Oefenen op school

Op school ga je twee keer per week oefenen voor het spellen. Het is erg lastig om alle regels van spelling te onthouden. Als je een nieuwe regel hebt geleerd, geeft de dyslexiejuf jou een steunkaart. Deze steunkaart ligt in je klas op je tafel en hier mag je altijd op kijken. Zo gaan je dictees een stuk makkelijker!

Je eigen ‘hulphond’

In de behandeling word je geholpen door het hondje Spiek. Dit vrolijke hondje staat op alle steunkaarten. Hij ‘vertelt’ je wat je moet doen. Soms vertelt hij dat je aan een regel moet denken. Soms vertelt hij dat je een woord precies moet schrijven zoals je het hoort. Spiek staat ook op de werkbladen die je op school maakt. Op deze manier is het veel leuker om te oefenen.

Beluister deze pagina